Spalarea in regim propriu vs Spalare automata

Spalarea in regim propriu

Chiar daca exista diferite tipuri de servicii de spalare auto, spalarea auto la domiciliu este cea mai accesibila dintre toate. Aceasta implica spalarea masinii de unul singur pe aleea dvs. sau, mai bine, daca dimensiunea garajului permite, in garajul acoperit. Cu toate acestea, atat cat acest tip de serviciu este una dintre cele mai accesibile optiuni, necesita mult timp si, de asemenea, necesita multa munca. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca sunteti bine echipat cu produsele si tehnica potrivita.

Unul dintre cei mai comuni vinovati de zgarieturi pe un vehicul se datoreaza tehnicii necorespunzatoare de spalare a masinii, dezvaluie cei de la site-ul www.spalatorieauto.net. De exemplu, spalarea masinii cu un burete a fost odata o practica acceptata in vremurile de demult dar acum este foarte recomandat sa folositi o manusa de spalat din microfibre, ceea ce reduce semnificativ probabilitatea de a zgaria masina, fata de un burete, care tinde sa colecteze particulele de praf destul de usor. Dar daca va cunoasteti lucrurile si aveti suficient timp la dispozitie, atunci merita cu siguranta.

In general, serviciul de spalare auto la domiciliu implica clatirea murdariei si noroiului de pe suprafata masinii; spalarea cu apa si sampon de spalare auto neutru la pH; folosind o carpa sau prosop din microfibra pentru a o usca si apoi aplica o ceara de protectie de buna calitate, apoi continua cu aspirarea interiorului.

Argumente PRO:

 • pret scazut
 • nu necesita deplasare
 • spalati masina dupa preferintele dvs.

Argumente Contra:

 • necesita multa munca;
 • necesita mult timp;
 • aveti nevoie de echipament si consumabile;
 • trebuie sa stapaniti anumite tehnici.

Spalatorii tip tunel

Spalarea in tunel este foarte asemanatoare cu spalarea automata la loc fix. Singura diferenta este ca, intr-o spalatorie in tunel, masina dvs. va fi mutata printr-un tunel pe o banda transportoare. Pozitionati strategic in tunel sunt diferiti agenti de curatare pentru a face treaba.

In timp ce prima parte pulverizeaza substante chimice de curatat pe masina, a doua parte are role si carpe care folosesc frecare pentru a curata masina. Iar a treia parte, care este ultima parte, are un furtun de apa de inalta presiune care pulverizeaza apa pentru a indeparta orice substante chimice ramase pe masina.

In comparatie cu o spalatorie automata fixa, o spalare auto tip tunel asigura o curatare mai aprofundata, fiecare sectiune fiind specializata intr-o anumita functie. Desi acest lucru poate atenua o parte din contaminarea incrucisata care apare intr-o spalare automata, periile pot fi expuse in continuare contaminarii si pot provoca daune.

Argumente PRO:

 • una dintre cele mai rapide optiuni;
 • ieftin si convenabil;
 • nu necesita munca din partea dvs. dar trebuie sa va deplasati la o anumita locatie si sa asteptati la rand;
 • oferta mai bogata de extra servicii oferite decat la o spalatorie automata.

Argumente Contra:

 • servicii de baza limitate;
 • compatibilitate scazuta cu modelele de automobile, spalare universala pentru toate tipurile, nici-o interventie umana pentru a verifica calitatea spalarii;
 • riscul de a se contamina instalatia de la vehiculul anterior ceea ce determina un risc mai mare de zgariere a masinii dvs.;
 • tendinta de a folosi produse de calitate scazuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CAPTCHA


Auto Moto

Reparatii parbrize Timisoara – Informatii utile

Indiferent de context, cat timp sunteti cu masina pe drumuri, parbrizul dumneavoastra risca sa dezvolte o ciobitura sau o fisura. Mai jos sunt cateva informatii importante referitoare la ciobituri si fisuri oferite de profesionisti de la o firma de reparatii parbrize Timisoara: Puteti primi amenda Fisurile si ciobiturile mai mici sunt permise atata timp cat […]

Read More