E mai bine sa reparam electrocasnicele din bucatarie, sau sa le inlocuim?

Cel mai bine este sa folositi un ghid de preturi pentru repararea aparatelor pentru a decide intre reparatii si inlocuire. Iata o privire rapida asupra preturilor pentru cele mai comune aparate.

Frigidere

Costul mediu national al unui frigider nou este intre 1000 si 9000 de Ron. In acelasi timp, repararea unui frigider poate costa in medie doar aproximativ 500 Ron (sau mai putin).

Cuptoare cu microunde

Costurile reparatiei cuptorului cu microunde sunt mai ieftine decat cele pentru un frigider, de obicei intre 300 si 500 Ron. Costul poate fi mai mic daca sunt implicate solutii usoare, cum ar fi repararea cablurilor electrice rupte sau inlocuirea prizei. Aceste estimari de pret includ deja piesele si manopera.

Plite de cuptor

Pentru probleme mai mici cu gama de cuptor, costul tipic de reparatie este de aproximativ 250 pana la 500 Ron. Dar daca este vorba de o componenta majora, cum ar fi un arzator sau cuptorul in sine, asteptati-va sa platiti mai mult. Aceste piese sunt unele dintre cele mai scumpe, iarservice-ul de reparare electrocasnice Botosani poate avea nevoie de mai mult timp pentru a le remedia.

Dar este totusi mai ieftin decat costul unei noi game de cuptoare, care se intinde intre 4500 Ron si 24000 Ron! Daca cuptorul dvs. nu are mai mult de cinci ani, este mai rentabil sa il reparati.

Alti factori care trebuie luati in considerare pentru reparatiile si inlocuirea aparatelor

In afara de varsta, luati in considerare costul repararii unui aparat inainte de a opta pentru un inlocuitor. Daca reparatia nu costa mai mult de jumatate din ceea ce ati plati altfel pentru un aparat nou, atunci aceasta poate fi o alegere mai buna. Dar daca costurile de reparatie depasesc 50% fata de un aparat nou-nout, atunci ar putea fi timpul sa investiti intr-un inlocuitor.

Inlocuirea pieselor este de asemenea o optiune mai ieftina fata de inlocuirea unei intregi unitati. Adresati-va tehnicianului de reparatii despre acest aspect, in special pentru aparatele cu consum mare de energie.

Simpla inlocuire a unui arzator defect poate ajuta deja la reducerea facturilor la electricitate. O garnitura a frigiderului sau inlocuirea sigiliului poate ajuta, de asemenea, la reducerea consumului de energie.

In cazul in care aveti nevoie de aparate noi, alegeti unitati cu rating Energy Star. Acestea economisesc energie in mod substantial, unele electrocasnice consumand pana la 50% mai putina energie! Cu acestea, puteti evita sa platiti factura medie de energie electrica.

Sfat final: nu incercati o interventie pe cont propriu

Oricat de tentant ar fi sa remediati un aparat defect, retineti ca acestea sunt electronice complexe. O singura greseala, cum ar fi zgarierea unei bobine de frigider, poate duce la daune mai scumpe, aminteste site-ul web www.reparatii-electrocasnice.net. Pe Internet pot exista o multime de videoclipuri despre cum sa reparati online, dar este nevoie de mult mai mult decat atat pentru a repara un aparat.

Deci, in afara de depanarea de baza pe care am mentionat-o mai sus, nu e recomandat sa incercati o remediere pe cont propriu. Mai bine chemati un profesionist decat sa ajungeti cu o factura de reparatie (sau chiar de inlocuire) mai mare.

Reparati-va aparatele de bucatarie cat mai curand posibil

Folositi acest ghid pentru reparatiile aparatelor de bucatarie ori de cate ori un aparat se defecteaza. In acest fel, veti sti ca nu trebuie sa cheltuiti mii de lei pentru un inlocuitor. De asemenea, asigurati-va ca apelati un tehnician de reparatii cat mai curand posibil.

Nu uitati si de responsabilitatile dvs. de intretinere. Intretinerea corespunzatoare poate ajuta la mentinerea aparatelor dumneavoastra pe deplin functionale si eficiente din punct de vedere energetic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Casa si gradina

Simptome ale unui televizor care sta sa se strice

Daca televizorul dvs. nu functioneaza corect, mai sunt cateva lucruri de luat in considerare inainte de a renunta la el. In general, vei avea cateva semne de avertizare ca lucrurile nu sunt tocmai in regula. Daca le treceti cu vederea insa, este foarte probabil ca in viitorul apropiat sa va confruntati cu o defectiune. Sa […]

Read More
Casa si gradina

Probleme ale masinilor de spalat ce sunt usor de rezolvat

Inlocuirea unei masini de spalat poate fi o afacere costisitoare. De aceea, ar trebui sa faceti cheltuiala financiara doar atunci cand trebuie neaparat sa o faceti. O serie de probleme comune necesita o simpla vizita a unui profesionist. Astfel de probleme sunt masinile de spalat care nu pornesc sau nu se opresc, sau masinile de […]

Read More
Casa si gradina

Cum alegi un electrician bun?

Exista unele situatii in care sistemul electric al locuintei te lasa balta dintr-o data. In acest caz, probabil prima intrebare pe care o pui este “Cum alegi un electrician bun?”. De multe ori, chiar daca este vorba de o problema minora, ai nevoie de o interventie imediata, realizata de catre un specialist. Chiar daca o […]

Read More