Ce este un contabil, si cum se alege unul potrivit?

Ce este un contabil

Un contabil este o persoana specializata in domeniul financiar-contabil care se ocupa de inregistrarea si gestionarea activitatii financiare a unei organizatii sau a unei persoane fizice autorizate, cu scopul de a asigura conformitatea cu reglementarile legale, fiscale si financiare in vigoare in Romania.

Printre atributiile unui contabil se numara:

 • intocmirea si verificarea documentelor contabile (facturi, chitante, borderouri etc.);
 • gestionarea si organizarea evidentelor contabile, cum ar fi registrele contabile, jurnalele si registrele de casa;
 • calcularea si inregistrarea impozitelor, taxelor si altor obligatii fiscale;
 • intocmirea de rapoarte financiare si contabile, precum bilanturi, conturi de profit si pierdere, situatii financiare si alte rapoarte specifice domeniului contabilitatii;
 • asigurarea respectarii procedurilor contabile si fiscale in vigoare;
 • furnizarea de sfaturi si recomandari cu privire la gestionarea eficienta a resurselor financiare ale organizatiei sau persoanei fizice;

In general, un expert contabil Arad trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul financiar, fiscal si contabil, sa fie precis si atent la detalii, si sa cunoasca in detaliu reglementarile legale si fiscale in vigoare.

Cum se alege un contabil?

Alegerea unui contabil este o decizie importanta, deoarece acesta va avea acces la informatii financiare sensibile si va fi responsabil pentru indeplinirea obligatiilor fiscale si contabile ale societatii. Website-ul www.contabil-romania.ro va prezinta maim jos cativa pasi cheie pentru alegerea unui contabil potrivit:

 1. Stabiliti nevoile si obiectivele firmei Dvs: Inainte de a incepe cautarea unui contabil, trebuie sa stiti ce asteptati de la acesta. Decideti ce servicii financiare aveti nevoie, cum ar fi contabilitatea, raportarea fiscala, pregatirea bugetelor, sau alte servicii specifice.
 2. Cautati referinte si recomandari: O modalitate buna de a incepe cautarea unui contabil este prin obtinerea de referinte de la prieteni, colegi sau alte persoane de incredere. De asemenea, puteti cauta recomandari de la organizatii profesionale din domeniul financiar, sau de la birourile de consultanta financiara.
 3. Verificati calificarile si experienta: Asigurati-va ca contabilul are calificarile necesare pentru a presta servicii contabile, cum ar fi o diploma in contabilitate sau o alta calificare relevanta. De asemenea, verificati experienta si competentele acestuia, in special in ceea ce priveste serviciile pe care le cautati. Verificati daca acesta are o certificare profesionala, cum ar fi acreditarea CECCAR.
 4. Verificati compatibilitatea personala: Alegeti un contabil cu care aveti o comunicare deschisa si usoara ,si care intelege obiectivele si valorile dvs. de afaceri sau personale. In general, este important sa aveti o relatie de incredere si respect cu contabilul dvs.
 5. Verificati costurile si termenele de plata: Asigurati-va ca sunteti de acord cu costurile serviciilor contabile si termenele de plata inainte de a semna un contract. Intrebati contabilul despre costurile suplimentare, cum ar fi taxele de consultanta sau de incasare a facturilor, pentru a evita surprize neplacute.

Alegerea unui contabil poate fi o decizie importanta pentru succesul afacerii Dvs, asadar este important sa acordati atentie procesului de selectie, si sa alegeti un contabil cu experienta si competente relevante pentru nevoile dvs. financiare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Antreprenoriat

6 Lucruri de bifat pentru un atelier de reparatii telefoane de succes

Nivel avansat de reparatii Daca repari un smartphone sau o tableta care nu a putut fi reparat de firmele de reparatii telefoane ale competitorilor tai, o sa fii in avantaj. Vestile bune se imprastie repede si o sa beneficiezi de ele tu si afacerea ta. Oamenii iubesc locurile care le rezolva problemele. In multe cazuri, […]

Read More
Antreprenoriat

Patru motive bune pentru utilizarea unui traducator profesionist

Daca mesajul dvs. este important, este bine sa folositi un traducator profesionist. Iata de ce: 1. Traducatorii profesionisti iau decizii informate pe baza unor ani de studii si experienta. Acest lucru le permite sa redea informatiile in mod corespunzator intr-o alta limba. Ei au o intelegere mult mai buna a scopului fiecarei traduceri in particular, […]

Read More
Antreprenoriat

Idei de afaceri pentru 2021-2022

Recenzii despre mancare Scrierea de recenzii sau bloggingul despre diferite produse alimentare sau retete poate fi o idee profitabila de afaceri in industria alimentara. Oamenii obisnuiesc sa se informeze online si sa citeasca recenzii inainte de a incerca diferite tipuri de produse alimentare. Dar va trebui sa aveti un blog cu un design atractiv unde […]

Read More