Centrala termica si probleme des intalnite la ea

Probleme cu temperatura apei

Una dintre cele mai frecvente plangeri ale centralelor care nu functioneaza este faptul ca avem probleme cu temperatura apei. Aceasta poate sa fie apa care nu se incalzeste suficient, fie apa care este mult prea fierbinte.

In cele mai multe cazuri, mergeti pur si simplu la rezervorul de apa si reglati termostatul de pe rezervor. Este posibil sa fi fost lovit accidental si sa fi facut ca temperatura sa se schimbe.
Scaderea temperaturii rezervorului de apa este, de asemenea, o practica comuna pentru a economisi energie in lunile de vara. Cresterea temperaturii termostatului in timpul lunilor de iarna va rezolva problema cu temperatura.

Daca apa nu se incalzeste cand cresteti temperatura, este posibil sa fie vorba de o defectiune a centralei termice provocata de un termostat defect. Solutia este inlocuirea termostatului. Alte probleme comune pe care le-am gasit cand vine vorba de fluctuatiile temperaturii apei includ:

O scurgere in rezervorul de apa

Controlul gazului sau ansamblul arzatorului ar putea fi deteriorat. Depunerile minerale reduc randamentul incalzitorului. O problema cu supapa de limitare a temperaturii-presiunii. In majoritatea cazurilor, cum ar fi supapa de limitare a temperaturii-presiunii, piesele pot fi inlocuite.

Cu toate acestea, daca rezervorul are o scurgere in el, este timpul sa apelati la un profesionist pentru a inlocui unitatea. Fara instrumentele si cunostintele adecvate, incercarea de a rezolva singur aceste probleme poate duce la vatamari personale, deteriorarea suplimentara a dispozitivelor si chiar deteriorarea casei dvs. Mai important, poate duce chiar la scurgerile de gaz natural in casa, reprezentand un pericol extrem pentru dvs. si familia dvs.

Apa decolorata / mirositoare

O alta problema comuna cu care ne confruntam cu centralele este apa mirositoare sau decolorata.

Pentru a diagnostica corect, trebuie sa puneti urmatoarele intrebari:

  • Se intampla asta de ceva vreme?
  • Toate robinetele din casa produc aceasta apa?
  • Ati folosit apa in ultima vreme?
  • Problema dispare dupa ce ati curatat apa pentru un timp?
  • Se intampla atat la robinetul cald, cat si la rece?

Raspunzand la aceste intrebari, veti putea aborda mai usor radacina problemei.

Decolorare

Daca problema este decolorarea apei, atunci problema este cel mai probabil cauzata de nivelurile ridicate de minerale, cum ar fi fierul si cuprul, provocand ruginirea tevilor. O solutie comuna in acest sens este sa instalati un sistem de dedurizare a apei in casa dvs.

Desi acest lucru nu este periculos pentru sanatatea dumneavoastra generala, poate duce la probleme cu sistemul sanitar care pot afecta performanta aparatelor. In sistem se acumuleaza calcar: depuneri de „var” care pot bloca fluxul de apa in conducte (precum si in capete de dus si robinete) si pot face ravagii cu incalzitorul de apa, masina de spalat si masina de spalat vase. Aceste probleme sunt usor de rezolvat prin instalarea unui filtru de apa pentru intreaga casa sau chiar a unui dedurizator de apa, sugereaza angajatii unui societati care ofera servicii de montaj si service centrale termice in Deva.

Mirosuri puternice ale apei

Exista diverse motive cu privire la ceea ce poate cauza mirosurile puternice de apa care provin de la robinet. Daca credeti ca este rezervorul de apa calda, puteti testa acest lucru prin rularea cu apa calda timp de cateva minute.

Daca apa miroase a oua putrezite sau a ape uzate, acesta poate fi un semn de crestere a bacteriilor in interiorul rezervorului de apa. Cand se intampla acest lucru, primul curs de actiune ar fi sa spalati bine rezervorul de apa. Daca asta nu rezolva nimic, tija anodului ar fi putut fi corodata si trebuie inlocuita.

Un alt miros tipic este cel de usturoi, ceea ce inseamna pur si simplu ca lumina pilot trebuie sa se reaprinda. In cele din urma, daca mirosul este exceptional de puternic, ar putea fi o problema cu conducta de gaz. Cand se intampla acest lucru, trebuie sa opriti unitatea, sa ventilati zona inainte de a pleca si sa sunati atat la un instalator, cat si la compania de gaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata cea de toate zilele

Ce fel de reguli se aplica pentru reciclarea metalelor?

Reciclarea metalelor este un proces important pentru multe firme si intreprinder care folosesc produse realizate din metal. Exista doua scopuri esentiale care sunt urmarite prin reciclare si anume: protectia mediului inconjurator si scaderea cheltuililor de productie. Acestea lucreaza adesea cu o companie externa care ofera servicii de reciclare tehnica. Resturile de metal sunt trimise la […]

Read More
Viata cea de toate zilele

Ce se alege de CFR?

Ca nu s-a mai investit nimic in caile ferate romane de vreo 30 si ceva de ani, stiam. Ca CFR-ul este o gaura bugetara in care intra bani pentru plata angajatilor si mult mai costisitorilor directori si directorasi complet neperformanti si care au prin un loc caldut la stat datorita pilelor si spatelui pe care […]

Read More