Ce fel de reguli se aplica pentru reciclarea metalelor?

Reciclarea metalelor este un proces important pentru multe firme si intreprinder care folosesc produse realizate din metal. Exista doua scopuri esentiale care sunt urmarite prin reciclare si anume: protectia mediului inconjurator si scaderea cheltuililor de productie. Acestea lucreaza adesea cu o companie externa care ofera servicii de reciclare tehnica. Resturile de metal sunt trimise la furnizorul de servicii sau un tehnician este chemat la locatia companiei pentru a efectua teste PMI (Identificarea materialelor pozitive).

Aceste teste folosesc metode de identificare adaptate cerintelor pentru a sorta rapid diferite tipuri de metal si resturi. Desigur, atunci cand reciclarea este realizata tot de firma care foloseste metalele, costurile vor scadea si mai mult. In cadrul acestui articol, platforma web Fier-vechi.net va prezinta principalele reguli care se aplica pentru reciclarea metalelor.

Iata pasii principali ai procesului de reciclare:

  1. Colectarea metalelor – Aceasta este etapa principala a procesului de reciclare si implica colectarea tuturor materialelor si produselor care sunt realizate din metal sau contin metal. Trebuie mentionat faptul ca o multitudine de produse au in componenta metale. Containere speciale sunt adesea utilizate pentru colectarea metalelor.
  2. Sortarea metalelor – Procesul de sortare implica separarea materialelor care pot fi reciclate de cele care nu pot fi reciclate. Aceasta se face in functie de calitatea metalului reciclat si de alti factori. In general, materialul principal, metalul, trebuie sa reprezinte mai mult de 50% din compozitia totala. In general se folosesc magneti si alte sisteme in acest scop.
  3. Procesarea metalelor colectate – Acest proces implica compactarea metalelor si utilizarea unor masinarii speciale pentru rezultate optime. Toate materialele reciclate sunt strivite pentru a nu ocupa prea mult spatiu. In functie de tipul de metal este posibil sa se utilizeze echipamente si aparatura diferita.
  4. Maruntirea – Metalele sunt macinate in bucati mai mici, astfel incat sa poata fi transformate in alte produse sau utilizate in diferite procese industriale. In general se vor utiliza cu aceleasi scopuri ca si inainte sau unele asemanatoare.
  5. Pregatirea pentru refondere – Dupa ce metalele au fost sortate, procesate si macinate, sunt pregatite pentru refondere. Aceasta inseamna eliminarea impuritatilor si a altor elemente straine din metal. Procesul are loc la temperaturi foarte ridicate, in functie de tipul demetal.
  6. Refondarea – Ultimul pas din procesul de reciclare a metalelor este refondarea. Aceasta implica topirea metalelor si formarea unui lingou sau a altor produse finite. Lingourile pot fi apoi utilizate in diferite procese industriale sau in producerea altor produse din metal, explica echipa unui centru de fier vechi Alba Iulia.

Este important sa notati ca fiecare pas din procesul de reciclare este esential pentru obtinerea unui metal reciclat de calitate. In acelasi timp, urmand acesti pasi si respectand regulile impuse, compania poate contribui la protejarea mediului si la conservarea resurselor naturale.

In cazul in care nu vreti sa va complicati si sa faceti singuri reciclare sau nu aveti nevoie de materie prima suplimentara, puteti pur si simplu sa apelati la o companie care se ocupa cu aceasta activitate. Veti obtine un oarecare profit din vanzarea materialelor reciclabile si in acelasi timp veti scapa de deseurile produse de activitatea companiei dvs, protejand mediul inconjurator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viata cea de toate zilele

Centrala termica si probleme des intalnite la ea

Probleme cu temperatura apei Una dintre cele mai frecvente plangeri ale centralelor care nu functioneaza este faptul ca avem probleme cu temperatura apei. Aceasta poate sa fie apa care nu se incalzeste suficient, fie apa care este mult prea fierbinte. In cele mai multe cazuri, mergeti pur si simplu la rezervorul de apa si reglati […]

Read More
Viata cea de toate zilele

Ce se alege de CFR?

Ca nu s-a mai investit nimic in caile ferate romane de vreo 30 si ceva de ani, stiam. Ca CFR-ul este o gaura bugetara in care intra bani pentru plata angajatilor si mult mai costisitorilor directori si directorasi complet neperformanti si care au prin un loc caldut la stat datorita pilelor si spatelui pe care […]

Read More