Simptome ale unui televizor care sta sa se strice

Daca televizorul dvs. nu functioneaza corect, mai sunt cateva lucruri de luat in considerare inainte de a renunta la el. In general, vei avea cateva semne de avertizare ca lucrurile nu sunt tocmai in regula. Daca le treceti cu vederea insa, este foarte probabil ca in viitorul apropiat sa va confruntati cu o defectiune. Sa vedem care sunt cateva dintre acestea:

Retentia imaginii

Acest lucru este adesea cunoscut sub numele de “screen burn-in”, desi aceasta definitie nu este in intregime exacta. Screen burn-in este o problema mai serioasa care implica degradarea permanenta a ecranului si care apare prin lasarea unei imagini statice pe un ecran pentru o perioada lunga de timp.

Retentia imaginii, desi este frustranta, poate fi rezolvata mai usor, sustine o firma de realizare reparatii televizoare Tulcea. Retinerea imaginii apare atunci cand imaginea ramane pe ecran chiar si atunci cand schimbati canalul sau introduceti un alt suport – aceasta tinde sa apara doar pentru cateva momente.

Este posibil sa puteti face ceva in acest sens, ajustand nivelurile de luminozitate si contrast de pe televizor si redand diferite tipuri de continut pentru a vedea daca problema dispare. De asemenea, puteti activa functia Pixel Shift a televizorului dumneavoastra; atunci cand aceasta functie este activata, imaginile de pe ecran se misca putin pentru a varia pixelii utilizati. Pixel Shift este deseori inclus in televizoarele moderne si ar putea curata imaginea fantoma.

Ecran neclar

O alta problema frecventa este atunci cand imaginea afisata pe ecran pare a fi neclara sau neclara. Detaliile mai mici tind sa se piarda, iar calitatea imaginii se afiseaza slab, transformand foarte repede experienta placuta de vizionare a unui film intr-una de disconfort si stres.

Aceasta problema poate aparea daca semnalul primit este un standard digitalizat (480p), deoarece exista o discrepanta intre rezolutie si afisaj. De asemenea, merita mentionat faptul ca semnalul digital pe care il primeste televizorul poate fi afectat si de conditiile meteorologice, astfel incat imaginea poate aparea neclara si defectuoasa.

Cu toate acestea, vestea buna este ca, atunci cand acest lucru se intampla cu televizoarele moderne, exista sanse mari sa fie reparat, astfel incat va puteti bucura in continuare de televizorul dvs. pentru o perioada lunga de timp.

Ecranele care se estompeaza

Daca televizorul este pornit, dar imaginea este estompata in unele zone ale ecranului, va va fi dificil sa va bucurati efectiv de continut, arata www.reparatii-televizoare.net. Poti incerca sa ignori semnul asemanator cu o pata, dar nu se poate nega faptul ca acest lucru va avea un impact asupra experientei tale. Petele decolorate nu sunt atat de rare si pot fi insotite de alte probleme grave, cum ar fi faptul ca imaginea se estompeaza pana la negru dupa ce ati pornit televizorul.

Ecranele decolorate se datoreaza probabil unui sistem de iluminare de fundal defect, ceea ce inseamna ca va trebui sa faceti reparatia sau inlocuirea televizorului. Avem o multime de televizoare OLED ieftine si televizoare 3D ieftine la dispozitia dvs., asa ca aruncati o privire pe stocul nostru pentru a va alege un set nou-nout.

Uneori, poate fi dificil sa va dati seama daca televizorul dvs. are o defectiune sau daca problema cu imaginea se afla in emisiunea in sine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Casa si gradina

E mai bine sa reparam electrocasnicele din bucatarie, sau sa le inlocuim?

Cel mai bine este sa folositi un ghid de preturi pentru repararea aparatelor pentru a decide intre reparatii si inlocuire. Iata o privire rapida asupra preturilor pentru cele mai comune aparate. Frigidere Costul mediu national al unui frigider nou este intre 1000 si 9000 de Ron. In acelasi timp, repararea unui frigider poate costa in medie […]

Read More
Casa si gradina

Probleme ale masinilor de spalat ce sunt usor de rezolvat

Inlocuirea unei masini de spalat poate fi o afacere costisitoare. De aceea, ar trebui sa faceti cheltuiala financiara doar atunci cand trebuie neaparat sa o faceti. O serie de probleme comune necesita o simpla vizita a unui profesionist. Astfel de probleme sunt masinile de spalat care nu pornesc sau nu se opresc, sau masinile de […]

Read More
Casa si gradina

Cum alegi un electrician bun?

Exista unele situatii in care sistemul electric al locuintei te lasa balta dintr-o data. In acest caz, probabil prima intrebare pe care o pui este “Cum alegi un electrician bun?”. De multe ori, chiar daca este vorba de o problema minora, ai nevoie de o interventie imediata, realizata de catre un specialist. Chiar daca o […]

Read More