Beneficiile suplimentelor naturale

De mii de ani, plantele au fost folosite în multe feluri, aspecte și forme ca remedii medicinale pentru o varietate de afecțiuni. Astăzi, mulți oameni apelează la echinacee pentru a preveni răcelile, la semințele de in pentru a reduce colesterolul, la sunătoare pentru depresie și la multe altele. Iată două dintre cele mai frecvente suplimente de astăzi care pot avea un impact foarte bun asupra problemelor de sănătate:

Uleiul de pește

Ce este

Uleiul de pește este derivat din pește gras și conține concentrații mari de acizi grași Omega-3. Suplimentul vine sub formă de capsule care sunt înghițite.

Care sunt beneficiile?

Se pare că uleiul de pește are mai multe beneficii diferite, printre care:

  • Moderarea colesterolului: studiile au descoperit că consumul acizilor grași omega-3 din uleiul de pește poate ajuta la reglarea raporturilor sănătoase ale nivelurilor de colesterol HDL și LDL din fluxul sanguin. De asemenea, s-a descoperit că ajută la menținerea nivelurilor sănătoase ale trigliceridelor.
  • Sănătatea oaselor:  pe măsură ce avansati in varsta, densitatea osoasă începe să scadă – mai ales la femei. Studiile au observat că cei care au un aport sănătos de calciu și acizi grași Omega-3 și Omega-6 pot încetini pierderea densității osoase.
  • Ajutor în depresie și anxietate: cercetările indică faptul că încorporarea uleiului de pește într-o dietă sănătoasă poate ajuta la limitarea depresiei și anxietății. Uleiul de pește vă ajută să vă susțineți nivelurile naturale de eliberare de serotonină, care vă pot ajuta să gestionați mai bine stresul.
  • Coagularea sângelui: este des amintit faptul că uleiul de pește exercită un efect antiinflamator. Analize suplimentare au arătat că uleiul de pește poate fi, de asemenea, un anticoagulant care poate ajuta la tulburările cheagurilor de sânge. Asigurați-vă că vă informați medicul de familie dacă luați ulei de pește, mai ales dacă aveți o biopsie sau o procedură programată. Vi se poate cere să încetați să luați suplimentul pentru a reduce riscul de complicații la nivelul sângelui.

Luminița nopții

Ce este?

Suplimentul pe bază de planta luminița nopții vine cel mai adesea sub formă de ulei. Uleiul este derivat din sămânța plantei de primăvară.

Care sunt beneficiile?

Uleiul de primăvară este raportat la mai multe utilizări diferite, inclusiv:

  • Tratează tulburările cutanate: mulți oameni folosesc uleiul pentru a ajuta la tratarea tulburărilor pielii, cum ar fi eczeme, psoriazis și acnee.
  • Atenuarea disconfortului  PMS: luminița de seară este cunoscută pentru ajutorul la ameliorarea crampelor și a disconfortului mamar asociat adesea cu sindromul premenstrual (PMS).
  • Sănătatea sânilor: durerea asociată cu sânii fibrocistici poate fi diminuată de uleiul luminiței. Cercetări recente au arătat că suplimentarea cu vitamina E la 1.200 UI pe zi, uleiul de luminița la 3.000 mg pe zi sau o combinație de vitamina E și uleiul de luminița nopții poate ajuta la reducerea durerilor de sân care sunt experimentate lunar.

În unele cazuri, suplimentele pe bază de plante pot prezenta riscuri neintenționate pentru sănătate. Combinarea suplimentelor cu medicamentele prescrise sau fără prescripție medicală ar putea fi dăunătoare, astfel încât este extrem de important să consultați medicul înainte de a lua orice suplimente pe bază de plante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *